Emotiereglulatie

Reguleren van je emoties is één van de 12 excecutieve functies, vaardigheden die je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren in een veranderende omgeving. Met andere woorden wat doe je als je heel emotioneel wordt.

  • Ben je nog in staat om rationeel te handelen?
  • Ben je in staat om op een volwassen manier expressie te geven aan je emotie?
  • Ben je in staat om de emotie los te laten?

Zaken die ik in de loop van de jaren heb mogen leren. Niet van mijn ouders, niet op school maar door er veel over te lezen en te luisteren naar mensen die dit wel konden. In de afgelopen 20 jaar heb ik alle technieken en methodieken zo praktisch en simpel gemaakt dat je dit heel makkelijk kunt leren en op elk moment kunt toepassen.

Training

In de workshop 'Emotieregulatie" krijg je educatie over hoe je brein en emoties werken en diverse oefeningen om direct te ervaren wat voor jou wel werkt en wat voor jou niet werkt. Ik weet niet welke oefening bij je past, maar jij weet het ook niet. Door het te doen ga je het voelen. Door de diversiteit van alle oefeningen zit er altijd een oefening bij die bij je past. Sommige mensen gebruiken altijd dezelfde oefening voor allerlei emotionele blessures, andere gebruiken voor diverse blessures diverse oefeningen. Je vult je emotionele gereedschapskist met tools zodat je keuze hebt en om te ontdekken wat bij je past en het meeste helpt.

Je kunt emotionele zaken niet alleen met je brein oplossen. Als je het rationeel kon oplossen zat je nu niet dit verhaal te lezen. Het ligt niet aan je intellect dat het je niet lukt om je beter te voelen. Je bent slim genoeg. Ruimte maken en rust ervaren vraagt een andere aanpak, vraagt om interventies.

Wat heb je nodig?

  • Een open mind. Pas als je een oefening hebt gedaan kun je erover oordelen of het je iets heeft opgeleverd. Laat je oordeel vooraf los.
  • Ik ben oké en jij bent oké. Als je interventies doet kan dat ongemakkelijk zijn omdat je het niet gewent bent. Zolang je maar denkt: 'Mijn emoties geven me nu op bepaalde momenten ook een ongemakkelijk gevoel. Dit kan niet ongemakkelijker zijn.'
  • De 3 o's. oefenen, oefenen en oefenen. Je hebt ook niet leren fietsen in 1 keer. Soms moet je een oefening vaker doen om er iets van te merken en is 1 keer niet genoeg.
  • Mindset. Als je gelooft dat jij niet in staat bent om jouw emoties te reguleren dan heb je gelijk. Als je gelooft dat jij wel invloed kunt hebben op je emotionele staat dan heb je gelijk. Ik weet uit ervaring dat je meer regie kunt voeren op je emotionele zijn, ik deel graag met je hoe je het kunt leren en doen.

Handout

Tijdens en na iedere workshop ontvang je handout's van de oefeningen. Je kunt bij tips al heel veel korte praktische oefeningen vinden. De afgelopen maanden, tijdens de corona hebben vele mensen mijn tips gevonden en het filmpje bekeken. 

Voor wie?

Organisaties waar professionals in een uitdagende werkomgeving werken. Het is belangrijk dat werknemers zichzelf opgeven. Dat ze voelen dat ze een hulpvraag hebben of er meer over willen weten en met emotieregulatie aan de slag willen. Als deelnemers zich niet vrijwillig hebben opgegeven ontstaat er vaak onkwetsbaar gedrag en dit gaat ten kosten van de veilige sfeer. Deze workshop is daarom niet geschikt als teamuitje.

Contact

mob: 0652-676795

e-mail: mail[at]maudvanderstruijk.nl

Praktijk te Epse (dorpje onder Deventer)