Stress verminderen voor teams.

Het is waardevol om als team aan emotionele vitaliteit te werken. Dit vergroot de veiligheid en daarmee ook het vertrouwen tussen de teamleden. Een belangrijke basis voor het optimaal functioneren van werknemers in een team. Om aan te sluiten bij de behoefte van zwaar belaste werknemers, om het delen van heftige gebeurtenissen met elkaar te dragen is het wenselijk de teamleden te leren elkaar emotioneel beter bij te staan. Op dit moment geven emotioneel beladen gesprekken nog veel onnodige stress. Onbekend maakt onbemind.

Je kunt uit volgende programma’s kiezen om met je team emotioneel vitaler te worden.

Preventief.

Het doel van dit programma is om de teamleden op een energieke en verfrissende manier te informeren over emotionele ballast. Deelnemers krijgen antwoord op de vraag waar sta ik nu, wat kan me helpen als het nodig is, waarom werken bepaalde oefeningen goed en welke zijn dat. Welke handelingen gebruik ik nu en zijn functioneel en wanneer is het handig om andere handelingen te verrichten. Dit is een basiscursus waarin je de handleiding ontvangt van hoe onze vitalititeitsdriehoek functioneren. Voor alle teamleden even waardevol of je nu emotioneel zwaar belast bent of lekker in je vel zit.

Hands on experiënce.

In dit programma gaan de teamleden zelf, nieuwe oefeningen ervaren die stress en beinvloeding vanuit hun omgeving verminderen. Een uitbreiding van hun eigen copingstrategie. De werkvormen zijn effectief en efficiënt. Je kunt ze snel leren en makkelijk zelf toepassen. Deze onconventionele instrumenten zijn uitdagend, geven energie en direct feedback op je gevoel. Alleen voor teams die zich kwetsbaar durven op te stellen en waar het veilig genoeg is om te werken met een lach en een traan. Dit vraagt een open-mind en lef.

Elk team bestaat uit verschillende personen en ieder teamlid kan een andere fysieke, mentale of emotioneel vitaliteits behoefte hebben. Deze diversiteit hoeft geen belemmering te zijn om toch samen met je team aan het werk te gaan. Leren om elkaar te helpen op lastige moment is waardevol. Weten hoe je invloed uit oefent op je vitaliteit is essentieel. Tijd en aandacht besteden aan jezelf is van belang. Om een programma te maken dat goed aansluit bij het team is het wenselijk dit vooraf te inventariseren waarin het ene het ander niet hoeft uit te sluiten.

Contact

mob: 0652-676795

e-mail: mail[at]maudvanderstruijk.nl