Zakelijk

Een traject creëert een positief effect op de omgeving van je werknemer(s),

net als de kringen in het water nadat je er een steen in hebt gegooid.

 

Je bent opzoek naar een training voor je team, om beter te leren omgaan met emotionele stress of je wilt een werknemer een traject aanbieden om beter te functioneren. Voor beide vind je hier meer informatie. Vind je het prettiger om elkaar te spreken kun je me bellen of laat een bericht achter in 'bel mij terug'.

Coaching

Soms is het niet voldoende om iemand aan te spreken op houding en gedrag, soms is er meer nodig. Je werknemer wilt wel veranderen maar het lukt niet of het gewenste gedrag is van korte duur. Met mijn interventietechnieken werken we aan patronen in de onderstroom. Door op het onderliggende niveau patronen en gewoonte te doorbreken, los te laten of te veranderen krijgt je werknemer ruimte om het anders te doen. Ruimte om nieuw gedrag aan te leren. We zullen niet alleen gesprekken voeren maar oefeningen doen die patronen veranderen. Sommige patronen veranderen direct, andere vragen om een combinatie van verschillende interventietechnieken.


Gedrag en houding komen voort uit zintuigelijke prikkels. Dit is een mechaniek in ons persoonlijkheid die vaak lastig te veranderen is met wilskracht. Vaak weten we wel dat ons gedrag dysfunctioneel is maar lukt het niet om ons anders te gedragen.

 

Trainingen

Teams in crisis.

Sinds 2014 begeleid ik teams in crisis. Teams die met elkaar iets heftigs hebben meegemaakt. Een moord of overlijden door schuld op een zorglocatie. Of teams die tijdens hun werk zijn blootgesteld aan geweld. Soms is het voldoende om 1 of 2 werknemers te coachen, soms is het wenselijk om het hele team te helpen hun vertrouwen in zichzelf, elkaar en een ander te hervinden.

Teams in relationele crisis.

Teams die relationeel met elkaar in crisis zijn. Die niet goed met elkaar kunnen communiceren, waar er geen onderlinge vertrouwen meer is kunnen een organisatie stuk maken. Teams in organisaties zijn met elkaar verbonden en dit heeft ook effect op andere teams en raakt alle afdelingen.

Emotieregulatie

Emotioneel gezonde werknemers zijn duurzaam inzetbaar. Je boft als je werknemers hebt die een gezond draagvlak van nature hebben. Alhoewel we allemaal weten dat als je de stress blijft opvoeren je iedere boom van een vent om kunt krijgen. Wat als je wel een goede werknemer hebt maar het natuurlijke draagvlak verstoord is. Hoe krijg je dit hersteld en de werknemer weer goed en gezond aan het werk? Emotionele vitaliteit kun je leren. Je kunt leren wat je moet doen als je dreigt uit te vallen.

Mocht je een hoog ziekteverzuim hebben kun je deze groep de mogelijkheid bieden om weer regie te krijgen op hun gezondheid, fysiek, emotioneel en mentaal.

Teamwork

Het doel van dit programma is om de teamleden op een energieke en verfrissende manier te informeren over emotionele ballast. Deelnemers krijgen antwoord op de vraag waar sta ik nu, waar zou ik aan kunnen werken als ik dat zou willen. Waar kan ik handvatten vinden. Hoe komt het toch dat ik het allemaal wel weet, maar het toch dysfunctioneel gedrag laat zien. Dit is een kennismaking met emotionele vitaliteit, je ontvangt diverse handleidingen om thuis mee aan de slag te gaan.. Voor alle teamleden even waardevol of je nu emotioneel zwaar belast bent of lekker in je vel zit.

 

Contact

mob: 0652-676795

e-mail: mail[at]maudvanderstruijk.nl

Praktijk te Epse (dorpje onder Deventer)