Therapieën

In mijn praktijk werk ik met verschillende interventietechnieken.


Interventietechnieken werken op onbewust niveau en helpen je om je patronen, gemoed en gedrag te veranderen. Samen gaan we op zoek naar wat er voor jou werkt - hoe jij weer in balans komt.


In het leven maak je van alles mee. De indrukken verwerk je met je linker (ratio) en rechter (gevoel) hersenhelft. Als beide hersenhelften hun werk kunnen doen, dan heb je een herinnering die niet beladen is maar neutraal.


Soms maak je iets mee en verwerk je het te rationeel of te emotioneel en dan valt er een zaadje op de grond. Dit hoeft nog niet belemmerd te zijn.


Soms herhalen gebeurtenissen zich en dan komen de hersenhelften niet meer bij elkaar en krijgt het zaadje licht en water en groeit het uit tot een gewas met lagen. Ik noem ze emotionele uien.


Ze bepalen je reactie en gedrag en het is lastig om dit te veranderen. Je wordt boos terwijl je mentaal weet dat dit niet nodig is. Je wordt heel verdrietig terwijl dit niet in verhouding is met wat er gebeurt.


Deze zintuigelijk opgeslagen gebeurtenissen staan je in te weg.


Je gebruikt je brein om deze zintuigelijke opgeslagen onverwerkte gebeurtenissen op te lossen, maar dat lukt je niet. Want aan IQ ontbreekt het ons niet. Als jij het met je intelligentie had kunnen oplossen was je nu niet op mijn site. De oplossing ligt op een ander gebied. In dat andere gebied weet ik te vinden waar de pijn zit en weet ik te vinden hoe deze los gelaten kan worden zodat het licht mag worden.


N.E.I.

Sinds 1997 werk ik met de methode Neuro Emotionele integratie. Door met de spiertest te werken communiceer ik met jouw onderbewuste. In jouw lijf zit alle informatie opgeslagen. Net als in een computer. Je mooie herinneringen en je minder mooie herinneringen, lastige momenten. Van de mooie hebben we geen last, het zijn de lastige momenten die ons een rot gevoel geven. Jouw innerlijke computer weet precies waar en wat er speelde. Dit zijn momenten waarop jij niet in staat was om je gevoel en gedachten (hart en hoofd) op één lijn te krijgen. Met behulp van deze werkvorm help ik je om onverwerkte zintuigelijke ballast los te laten.

N.L.P.

Neuro Linguïstisch Programmeren is een interventietechniek waarbij de oefeningen een verandering brengen in je denken en voelen. Door gebeurtenissen te herkaderen (een andere betekenis te geven) verandert het gevoel over de gebeurtenis. NLP werkt met veronderstellingen zoals 'ik ben oké en jij bent oké' en elke verworven vaardigheid is overdraagbaar op anderen. Ik leer je hoe je zelf de oefeningen kunt uitvoeren om je denkpatroon te verbeteren. Gezonde gedachten en gezonde overtuigingen helpen je gezonder te voelen.

Relatiecoaching

Binnen een liefdesrelatie kun je het beste groeien. Juist je lief drukt op je disfunctionele knoppen, deze zijn altijd oud en kunnen heel pijnlijk zijn. Soms is het zo onbehaaglijk dat je van elkaar vervreemd. Met behulp van verschillende interventiemethoden gaan jullie samen aan het werk. Niet alleen praten en blijven hangen in welles en nietes, maar aan het werk. Je ruimt de ontstane onderlinge frustraties op en je leert helder & duidelijke te communiceren. Je zet samen de eerste stap naar het herstellen van de intimiteit, hierdoor ontstaat rust om je relatie beter vorm te geven.

Kinder- en jeugd consult

Geen speltherapie maar op een spellende wijze de belemmerende emoties los laten. Geboorte trauma, hechtingsproblematiek, hoog gevoeligheid en echtscheidingsverdriet. Moeite hebben met veranderingen, stress ervaren in nieuwe situaties of woede aanvallen om kleine zaken. De therapievormen zijn niet anders dan bij volwassenen. N.E.I. met de spiertest, NLP met de interventies maar met een leeftijd adequate benadering.

Interventie technieken

Naast NEI en NLP werk ik ook met andere werkvormen allen gericht op het herstellen van balans en het helen van trauma’s. Ik streef naar makkelijke en korte oefeningen die je kunt leren om zelf te doen. Ze zijn simpel en werken snel. Tijdens een consult doorloop ik alle stappen met je en na afloop ontvang je de handleiding met jouw persoonlijke sleutel. Bepaalde technieken werken met name op het mentale deel en andere op emotioneel niveau. Zo wordt je vaardig in regie voeren op je emotie en gedachten.

Wandelconsult

Als je het lastig vind om stil te zitten of liever buiten bent. Tijdens het wandelen doen we verschillende technieken met de dingen die de natuur aanbiedt. We lopen en staan stil naar behoefte en doen wat nodig is om inzichten te krijgen, los te laten wat niet meer dient en te vinden wat je nodig hebt.