Controle over je eigen radio.

Gedachten, waar komen ze vandaan? Wie maakt ze en zorgt dat ze mijn aandacht krijgen?  Sommigen zeggen dat ze ontstaan door de informatie die wij via onze zintuigen tot ons krijgen. Ik weet niet  of dat waar is. Eigenlijk is het belangrijker rust in je hoofd te krijgen op die momenten dat jij dat nodig hebt. Zodra je gedachten gaan malen, gaan ze energie kosten. Mocht je behoefte hebben aan mentale ontspanning leer dan anders tegen je gedachten aan te kijken.

Je kunt gedachten in je hoofd vergelijken met een radioprogramma op de radio: je hoofd als een radio, de gedachten als de inhoud van het station waarop de radio afgestemd staat. Dat zou mogelijk ook verklaren waarom niet iedereen dezelfde gedachten heeft. De radiogolven worden de hele dag uitgezonden, ook als je radio uit staat of op een andere zender.  Maar hoe is het toch mogelijk dat als ik een radiozender op heb staan en de inhoud van het programma staat me niet aan, ik dan moeiteloos mijn radio van zender verander, maar wanneer ik herhalende gedachten heb deze maar in loops voorbij laat komen.

Als ik een song op de radio hoor die me niet aanstaat, draai ik aan de knop. Tegenwoordig is het allemaal digitaal en hoef je maar één knop in te duwen.

Als ik naar een tv programma kijk dat me niet aanstaat: één druk op de knop en ik kijk naar een andere zender.

Hebben wij ook zo’n knop?

Ja.

Stop met jezelf zo te identificeren met deze malende gedachten. Het zijn maar onzichtbare frequenties die onophoudelijk langskomen. Onthecht jezelf en neem je gedachten slechts waar. Zie hoe ze na veel herhalingen onsamenhangend en zinloos in je hoofd blijven hangen.

Wees als een radio:

  • Zodra het liedje voorbij is, is er niets meer in de radio dat daar nog aan vasthoudt, niets galmt na of herhaalt de tonen. De frequentie is voorbij.
  • Bevallen je gedachten niet. Draai aan de knop en kies een andere zender.
  • Een druk op de knop en de radio is uit. Stilte.
  • Als je gedachten te dominant zijn, zet je het geluid gewoon iets zachter.
  • Als je mooie, liefdevolle gedachten hebt, zet je het geluid harder.


Geniet van de regie die jij hebt over jouw gedachten.