Je oren als batterij

Geef jezelf een oormassage. In twee minuten tijd heb je heerlijke warme oren en hebben al je organen een mini boost gehad. Deze drukke december maand vraagt om ontspanningsoefeningen om zo tussendoor te kunnen opladen of relaxen. Na een lange vergadering of een lastige klus achter je pc. Weer even je energie opladen om verder te kunnen gaan. Zeker als je met je aandacht voor een groot gedeelte met anderen bezig bent, als je jezelf voorbij rent. Maak met deze oefening even contact met jezelf.

Ik vind vergaderingen slopend voor mijn energiehuishouding. Ze duren me te lang, vaak met veel herhalingen, te weinig plezier, te weinig  beweging en vermoeiend. Omdat het wel belangrijk is dat ik niet te veel mis voer ik allerlei oefeningen uit om fris en fruitig te blijven. Ja, ik doe  ze gewoon waar iedereen bij is. Ik ben er nog nooit op aangesproken, je zult niet verbaasd zijn dat iedereen met zichzelf bezig is tijdens een vergadering.

Door het masseren van oren behandel je alle reflexzones en acupunctuurpunten. Reflexzones en acupunctuurpunten staan in relatie met je organen en structuren in je lichaam. Door deze te stimuleren en te activeren, breng je een energie in beweging die de organen masseren. Je ervaart een algeheel gevoel van welbehagen, een totale ontspanning, een prima antistress behandeling. In het begin kan de massage wat gevoelig zijn. Na een aantal keer verdwijnt dit en kunt je wat steviger masseren.

Geef jezelf in 5 stappen een gehele massage. Gewoon met je kleding aan, achter je bureau, in de auto of als je op je kopje koffie wacht. Het kan op vele momenten van de dag. Verfris al je organen en botten/structuren en warm je oren. Masseer beide oren tegelijk en herhaal elke beweging 4 keer voor het beste effect.

Stap 1.verticaal en horizontaal vouwen
Zet de vingers achter de oorschelp en vouw deze dubbel, richting de wang en laat los.
Pak het oor tussen duim en wijsvinger en vouw het horizontaal dubbel en laat los.

Stap 2. Masseren van je oor
Plaats je duim aan de bovenkant en binnenkant van je oor en je wijsvinger aan de achterkant van je oor. Wrijf duim en wijsvinger tegen elkaar aan met je oor ertussen. Begin bovenaan en verplaats je vingers steeds een klein stukje tot aan je oorlel.

Stap 3. Trek aan je oor.
Plaats je duim en wijsvinger aan de bovenkant van je oor en trek zachtjes de oorschelp van je hoofd af. Begin bovenaan en verplaats je vingers steeds een klein stukje naar beneden tot aan je oorlel.

Stap 4 Trommelen op de oorschelp
Trommel met de vingertoppen gelijktijdig langs de voor- en achterkant van de oorschep, van boven naar beneden.

Stap 5. Geniet
Voel je oren en neem jezelf waar. Geniet van een klein moment voor jezelf.

Je kunt de stappen door elkaar uitvoeren of op een geheel eigenwijze. Mocht je een stap niet prettig vinden, sla je deze over of je volgt je gevoel bij de bewegingen die je maakt. Voor de reflexzones en acupunctuurpunten zijn alle manieren van aanraken functioneel.

Alternatief.

Je wiebelt met je vingers op het nulpunt in je oor. Zie de blauwe stip op het plaatje. Tijdens het wiebelen spreek je rustgevende zinnen uit en adem diep in en uit.

  • het komt goed
  • rustig maar het is zo over