Nooit klaar.

Waarom je nooit echt klaar bent met verandering, groei en ontwikkeling?

Veel belangrijke dingen in het leven vragen een permanente investering. Denk aan je relaties met dierbaren, je gezondheid, bewegen of werkplezier. Weinig gaat vanzelf en als je niet investeert gaat het bergafwaarts. Als je het niet voedt zal het uiteindelijk verdwijnen. Als je 5 uur per week sport zie je dit terug in de spiermassa van je lichaam. Zodra je 2,5 uur sport nemen de spierlijnen af. Stel je gerust, als je helemaal niet zou sporten zou je lichaam er heel anders uitzien. Geef je kinderen of je partner 2 jaar geen aandacht en je leven gaat er anders uit zien.  Je onderneemt 2 jaar niets meer, je wordt er niet leuker op.

De omgeving stelt steeds nieuwe eisen.

Microsoft verspeelt zijn bestaansrecht wanneer er geen nieuwe updates verschijnt. Opleidingseisen verjongen zich, technologieën en systemen verbeteren zich. Een nieuwe tankauto is niet te vergelijken met die van 12 jaar geleden. Organisaties dienen zich te vernieuwen en zo ook de mens.

Never ending.

Ook de fasen in je leven vragen van je om het oude los te laten en het nieuwe te omarmen. Dit kunnen levensfasen zijn of fysieke veranderingen omdat je lijf verandert. Organisaties veranderen omdat de markt verandert. Het geheim is meebewegen en te blijven investeren.

Nooit klaar.

Het schoonmaken van je huis is ook nooit klaar. Elke week opnieuw moet toch echt die stofzuiger erdoor. Je bed verschonen gaat ook niet van zelf. Zelfs je server raakt vol als je niets opruimt. Je tuin raakt over begroeid als je niet snoeit. Je auto wordt smoezelig als je deze niet wast.

De komende 7 weken kies je een tip waarmee je aan de gang gaat.

Je kunt dit op verschillende manieren doen:

  • Je begint vandaag bij nummer 1. Volgende week lees je de tweede.
  • Je formuleert een hulpvraag. Wat heb ik nu nodig? Je kiest een cijfer tussen de 1 en de 12 en je opent die blog.
  • Je opent alleen de even nummers of juist alleen de oneven nummers.
  • Je begint bij nummer 12.

Het helpt als je je kunt verzoenen met de gedachten, het is nooit klaar.

1. 2. 3.
4. 5. 6.
7. 8. 9.
10. 11. 12.