Verbeter je concentratie.

Voor wie moeite heeft om lange stukken tekst te lezen, studeert, in een burn-out zit of er net uit komt, al iets ouder is en merkt dat onthouden van belangrijke stof niet meer zo gemakkelijk gaat als 20 jaar geleden kan zijn concentratie verbeteren met behulp van binaural beats.

Het principe van binaural beats is dat twee slechts licht van elkaar verschillende geluidsgolven een soort verschil golf teweegbrengen die in staat is om de hersengolven de beïnvloeden en als het ware mee te nemen (entrainment)

Je linkeroor ontvangt een trilling van 150 Hz, je rechteroor een trilling van 143 Hz. Het verschil van 7 Hz zorgt ervoor dat het brein een derde toon genereert, deze toon wordt binaural beat genoemd.

Het menselijk gehoor kan toonhoogtes tussen de 20 en 20.000 Hz waarnemen. De meerwaarde van binaural beats zit in de frequenties onder 20 Hz; deze kunnen onze oren niet waarnemen. Door je oren twee verschillende frequenties aan te bieden die minder dan 20 Hz van elkaar verschillen, kun je deze beperking van het gehoor omzeilt. Met binaural beats kun je zeer verschillende staten van bewustzijn opwekken.

Met een binaural beat met een verschil frequentie tussen de 7 en 12 Hz probeer je de hersengolven in dezelfde frequentie te verleiden (Alpha golven) en dat leidt tot beter concentratie en helderheid.

Met de binaural beats tussen de 4 en de 7Hz zul je de hersengolven mee trekken naar Theta golven die passen bij ontspanning, meditatie en lichte slaap. 

Sinds ik studeer met de binaural beats Alpha golven neem ik veel gemakkelijker de studiestof tot me. Ik kan makkelijker lezen, de stof begrijpen of definities stampen dan voorheen. Normaal als ik muziek op heb staan tijdens het studeren wordt ik afgeleid, nu voel ik me helder en wakker.

Mocht je niet van mediteren houden kan het luisteren naar theta muziek je helpen om toch in een diepe ontspanning te komen.


Let op: Beta en Alpha muziek kun je overal beluisteren. Bij theta en Delta muziek mag je geen bijzondere verrichtingen uitvoeren zoals auto rijden of machines bedienen.


Pak je oortjes of een koptelefoon en probeer zelf uit wat voor je werkt en wat je prettig vindt. Laat je niet afschrikken door de lengte van de geluidsfragmenten. Voor het effect maakt het niet uit of je 10 minuten of 3 uur luistert.

Beter slapen met:

Ontspannen met Theta:

 Studeren met Alpha.

 Energy boost met Beta.

<